“100% Markten!”

In Zuid Frankrijk zijn de markten van hoge kwaliteit. Er staan “producteurs” en “Artisans”. De eerste zijn locale kleine boeren die hun verse, veelal biologisch gekweekte producten, direct op de markt verkopen. De tweede zijn ambachtslieden die zelf bijvoorbeeld zeep, kunstproducten, kleding en sieraden aan de vrouw/man brengen. Op dezelfde markt vind je ook de ‘scharensliep’ en ambachtslieden die stoelen matten.

Om een eventuele planning voor uw marktbezoeken wat makkelijker te maken, heb ik hieronder een overzicht gemaakt van de markten die binnen een half uur van Résidence la Cigale liggen.

Maandag
In het Renaissance-stadje Barjac is er in juli en augustus een avondmarkt.

Dinsdag
Piepklein, maar o zo charmant marktje in Montclus. Montclus is een dorpje dat als één van de mooiste dorpen van Frankrijk geklasseerd is.

Woensdag
Goudargues, een mooie markt in het Venetië van “De Gard”.

Donderdag
Aiguèze, valt ook onder de klassificatie mooiste dorpen van Frankrijk. Deze gemeente vindt u in het Franse departement ‘Gard’ in de regio ‘Langedoc-Roussillon’. Aiguèze heeft een kleine markt welke van 15 juni tot en met 15 september te bezoeken is.

Bent u 2 weken in onze regio, dan is de markt op dezelfde donderdag in ‘Vallon Pont d’Arc’ in de zuid Ardèche, een ware toeristische trekpleister. Een mooie markt het hele jaar door. Slechts één waarschuwing: kom zo vroeg mogelijk in de ochtend, anders is het vinden van een goeie parkeerplek een ware opgave.

Vrijdag
Eén van de mooiste markten van de regio is in het eerder genoemde stadje Barjac. Naast een bezoek aan de ochtendmarkt is dit Renaissance-stadje sowieso de moeite waard.
Marktdag of niet, maar dit plaatsje moet u minstens een keer bezocht hebben wanneer u bij Résidence La Cigale logeert.

Zaterdag
Een heel grote regionale markt in Pont Saint Esprit met een mooie ambiance. U kunt er de “Franse kant” bezoeken, maar ook de “Arabische kant”,  zoals er hier over gesproken wordt, is goed vertegenwoordigt. De geuren en kleuren van alle seizoenen zijn een lust voor de zintuigen.

Een plaats die zeker niet overgeslagen mag worden is in Uzès.  Uzès is een prachtige stad en is het Hertogdom van L’Uzège. De huidige Hertog JACQUES Emmanuel Eric Raymond Marie DE CRUSSOL, is de 17e Duc d’Uzès.
Iedere zaterdag wordt op Place aux Herbes in het karakteristieke centrum van Uzès een beroemde regionale markt gehouden, met een keur aan regionale producten. Ook de moeite waard is Les Vans. Les Vans is  van oudsher een hippiestad en dat is nog steeds te zien én te voelen op de markt maar ook in de stad met haar bijzondere winkeltjes.

Zondag
Tot slot: Saint Martin d’Ardèche houdt uitsluitend in juli en augustus op zondag haar marktdag. Niets te doen? Op naar Saint Martin d’Ardèche!

Veel plezier,

Fransje Spiljard