“La Brocante de Barjac”

Deze “Foire aux antiquités et à la Brocante de Barjac”, kort genoemd in de regio “La Brocante de Barjac”.. is een 2 keer per jaar, terugkomende antiekmarkt in Barjac, te weten met pasen en met Maria Hemelvaart, dat op 15 augustus valt.

Echt antiek, curiositeiten etc. zijn sfeervol uitgestald onder de platanen van dit prachtige Renaissance stadje.

Deze Brocante vindt/heeft haar oorsprong 46 jaar geleden voor het eerst in augustus.

Mr Jean Tassy, een antiquair richtte in 1968 een comité op voor de uitbreiding van de économie en het toerisme in Barjac, net na de sluiting van de mijnen. Barjac had weinig perspectief na de sluiting als het ging om economie, industrie en toerisme.

In 1972 heeft hij met een 40-tal antiquairs de “Foire aux antiquités et à la brocante” opgericht en vond in augustus 1972 de eerste antiekmarkt in Barjac plaats, die uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerend belangrijk toeristisch evenement dat inmiddels geklasseerd kan worden tot het erfgoed van Barjac, en met vandaag de dag meer dan 400 exposanten, die er met hun waren op deze bijzondere markt staan. Was deze antiekmarkt in het verleden een nationale aangelegenheid..is het nu een internationale markt en trekpleister geworden, die liefhebbers en kenners vanuit de hele wereld trekt.

Sinds 1972 hebben zich vele antiquairs gevestigd in Barjac en is het aantal inwoners alsmede het tourisme enorm gestegen en vindt de Brocante nu 2 keer per jaar plaats.

De data voor 2018:

28/03/2018 tot 02/04/2018 (Pasen)

10/08/2018 tot 15/08/2018 (Maria Hemelvaart)

Résidence la Cigale ligt op 15 minuten rijden van Barjac dus het ideale uitgangspunt om deze markt 2 keer per jaar te bezoeken tijdens uw vakantie, of als antiquair indien u op de markt staat en een verblijf zoekt.

Voor meer informatie

http://www.barjac-foire-antiquites-brocante.org/index.htm