Welkom op deze bijzondere pagina.
Dat betekent dat u geïnteresseerd bent om ‘Voorgoed op vakantie’ te willen gaan. Ik vind het nog steeds heel erg leuk, maar ben van mening dat verandering ook geen kwaad kan.

Bent u serieus geïnteresseerd? Vul dan het formulier in wat op deze pagina staat. Ik neem dan vrijwel direct contact met u op.

Fransje Spiljard – februari 2020

VOORGOED OP VAKANTiE

Het is net zo iets als ‘IK VERTREK’…, maar dan wel met een gespreid bedje in het vooruitzicht. Résidence La Cigale is een intiem, kleinschalig vakantieoord met veel bos.  Résidence La Cigale staat te koop! Waarom? Gewoon, omdat we na ruim 10 jaar weer aan nieuwe uitdagingen toe zijn…

Laten we voorop stellen, dat we het nog steeds met met heel veel plezier doen. De studio’s en appartementen zijn weer opgeknapt voor het nieuwe seizoen en vakantiegangers hebben inmiddels weer gereserveerd of hun intrek genomen.
Onze gasten komen echt overal vandaan. Naast Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk, ontvangen wij ook gasten uit de Scandinavische landen. Onze bekendheid wordt steeds groter. Dit komt mede door onze vernieuwde, 4-talige website.

Résidence La Cigale staat in de gemeente Orgnac l’Aven in het meest  zuidelijke gedeelte van de Ardèche, tussen de rivieren Cèze en Ardèche. Vanuit La Cigale is het slechts 20 minuten rijden om in de Provence te komen.
Je bent op 10 minuten afstand verwijderd van het Renaissance stadje Barjac. Dit is een alleraardigst plaatsje met zo’n 1600 inwoners. Elke vrijdag verwelkomt Barjac, dat onder het departement de Gard valt, haar gasten op de zeer uitgebreide markt. Een belevenis op zich. Résidence La Cigale ligt op 3000m2,  rustig in de bossen, maar  zeker niet geïsoleerd van de buitenwereld. De grotten van l’Aven d’Orgnac liggen zo’n beetje in de achtertuin. Om wat preciezer te zijn: 1 kilometer.

Résidence la Cigale bestaat uit 4 studio’s van ongeveer 40m2 en 2 appartementen, 1 van 75m2 en 1 van 65m2. Iedere “gîte” die in dit gebouw zijn onderkomen vindt, heeft een eigen entrée, badkamer, keuken, woonruimte en overdekt terras. Behalve 1 appartement waarvan het grote terras niet overdekt  is. Twee gîtes bevinden zich op de 1e verdieping met een spectaculair uitzicht over de Cévennes. Alle gîtes zijn goed uitgerust….een klant zei mij eens: Alles wat je nodig hebt is aanwezig en alles wat je niet nodig hebt is er ook niet.

 

Fotografie: Job Hendriks

HALF UUR...

Het feit dat het toerisme in de Ardèche hard aan het groeien is, vertaalt zich in de vele plaatsen waar je kunt kanovaren en kayakken. Langs de rivieren, vind je op tal van plaatsen rustige ‘strandjes’, waar je je met gemak de hele dag kunt vermaken.

Vele beroemde plaatsen liggen op nog geen half uur van de Résidence. Neem bijvoorbeeld  Caverne du Pont d’Arc (Chauvet Pont d’Arc). Deze grot vlak bij Vallon-Pont-d’Arc in het departement Ardèche is de fraaiste en oudste laat-paleolithische bezienswaardigheid. De muurschilderingen zijn de oudste tot nu toe gevonden (36.000 jaar) en niet te vergeten, Chauvet is sinds 2015 Unesco- geklasseerd. Dit betekent dat steeds meer toeristen de Ardèche bezoeken en een onderkomen zoeken.

‘Om de hoek’ liggen ook  de geklasseerde “1 van de mooiste dorpen van Frankrijk”: Aiguèze, Montclus, la Roque sur Cèze & sinds eind 2016 Lussan.

NOG VEEL MEER…
De mogelijkheden rondom Résidence La Cigale zijn bijna onbeperkt, want er is zoveel meer. Maar minstens vermelding waard is de stad  Uzès. Uzès is een Franse Bourgeoisie plaats vlak bij Nîmes en Avignon. Iedere zaterdag wordt op Place aux Herbes in het karakteristieke centrum van het stadje een regionale markt gehouden. Op deze beroemde markt wordt een keur aan regionale producten aangeboden.

Fotografie: Job Hendriks

OP PAPIER VERKOOP JE NATUURLIJK GEEN VAKANTIEOORD...

Résidence La Cigale is een kleinschalig vakantieoord, met een totaal van 26 bedden, onderverdeeld in 2 appartementen en  4 studio’s, waarvan alle accommodaties een eigen balkon of terras hebben en volledig voorzien zijn van alle gemakken. Op het kindvriendelijke terrein is alles aanwezig voor jong en oud. Natuurlijk hebben wij naast het zwembad, tafeltennistafel en barbecue ook een jeu de boulesbaan, ‘pétanque’.

 

 

Fotografie: Job Hendriks

DE SITE

Eind 2015 is ons nieuwe logo met bijbehorende huisstijl ontworpen en juni 2020 zijn er een aantal drastische aanpassen doorgevoerd. Zo heeft de website een zogenaamde ‘beschikbaarheidsmodule’.  Deze module kan men 24 uur per dag raadplegen, welke  accommodaties in een gewenste periode nog beschikbaar zijn. Op de dagen waar de kalender groen is gekleurd, kan men een aanvraag doen. De koppeling van deze module is zo ingericht dat wij – waar wij ons op dat moment ook bevinden – binnen enkele seconden weten wie ons met een aanvraag gemaild heeft.

De site draait in 4 talen en is volledig responsive, wat inhoud dat deze mobielvriendelijk is. De site is ondergebracht bij een Nederlandse hostingpartij en wordt beheert door een Nederlandse studio. De reden dat wij voor Nederlandse partijen hebben gekozen is simpel: het Nederlandse internet behoort tot de snelste en veiligste digitale snelweg van Europa en loopt qua technische ontwikkelingen ver voor op diverse andere landen in Europa.

De communicatie hebben wij dus hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat wij veel ‘terugkomers’ hebben en nieuwe gasten ons goed weten te vinden.

De website gaat natuurlijk mee in de verkoop. Wij hebben een overeenkomst met de ontwerpstudio voor het ontwikkelen en verzorgen van al onze communicatie-uitingen, zoals drukwerk en website. U hoeft niet opnieuw de boer op te gaan en kunt zich direct richten op uw ‘core-business’.

DE PRIJS

Résidence la Cigale dateert van 1990 en is gebouwd door de heer Kuhfuss naar Duitse degelijkheid voor inrichting, materialen en techniek. Met liefde gebouwd en met respect voor de traditionele bouw van Orgnac l’Aven. Gebouwd speciaal voor vakantie appartementen waardoor dit geen verbouwd, of herverbouwd huis is om dit doel te hebben kunnen bereiken. Kortom:  Een professioneel pand!

Wij hebben dit pand in 2007 overgenomen. Er is op de beneden verdieping een 6e Gîte gebouwd in 2008. De moderniseringen bestaan uit nieuwe bedden, meubilair, en afwasmachines, grotere koelkasten, internetaansluitingen in alle gîtes: WiFi. Verder een zwembad en speelweide voor jong en oud.

Het spreekt voor zich dat elke accommodatie zijn eigen stroommeter en warmwatervoorziening heeft. Zo heeft elke accommodatie ook een eigen keuken, douche, toilet, internet, televisie en eigen toegang. Dus technisch gezien kan iedere gîte, onafhankelijk van water en stroom worden afgesloten in geval van een storing.

Natuurlijk hebben we het huis altijd goed  en met liefde onderhouden, net zoals het terrein.

Wij willen een prachtig huis verkopen, dat voor professionele vakantiedoeleinden bestemd is. De benodigde expertises voor het technische gedeelte, evenals de waarde-expertise, zijn uitgevoerd in mei 2016, door de Franse staat, beëedigde experts.
Deze rapporten staan op aanvraag tot uw beschikking.

Eveneens zijn in mei 2016, de meterkasten per gîte vervangen en voldoen aan de Franse norm, Ook hiervan zijn officiële documenten.

Résidence la Cigale is door de Franse staat geklasseerd met 2 sterren. Dit is de hoogste klassering als het om studio’s gaat.

Op het terrein zit nog een bouwvergunning van 1200m2. Dus uitbreiding is mogelijk. Ook hier zijn officiële documenten voor.

Onze vraagprijs is € 399.000,00

De prijs is inclusief het meubilair én de uitrusting. Verder is er de goodwill en begeleiding in de overdracht om nieuwe eigenaren te introduceren bij onze vaste klanten en zakenrelaties.

Wij geven u graag meer informatie over Résidence La Cigale. Wanneer u het formulier op deze pagina invult en verzendt, nemen wij contact met u op.

“We willen graag iets nieuws beginnen, een nieuwe uitdaging. Wij weten wat het is om in het buitenland iets zomaar te beginnen….”Ik vertrek”…..kan op een manier dat je er alleen maar lol in hebt en zonder de zorgen, daarom begeleiden wij u graag mocht u geïnteresseerd zijn.”

“Nadeel… je komt nooit op TV!!”

Fransje Spiljard en Erwin Groenhuijzen

BEELDGALLERIJ RESIDENCE LA CIGALE

Roure du Prat, 07150 Orgnac-l'Aven, Frankrijk - 44.313344, 4.422939

Roure du Prat, 07150 Orgnac-l'Aven, Frankrijk - 44.313344, 4.422939
470 route du roure du prat

Heb je vragen?